holmen

 

 

Klubbmästerskap Gävleborgs läns stövarklubb 1 - 2 oktober 2022

 

Vi fick även i år tillgång till Holmen fantastiska marker för provverksamheten, stora sammanhängande ytor underlättar vid planering av rutorna.

 

Förläggning förlades på Hassela Ski Resort i en Maxistuga, den sväljer hela staben, provskrivningsrum, sal för kollegium, middag, frukost samt eget rum till alla domare.

 

Hassela lördag 1 oktober. Temperatur +2 gr och dimma. Regn på en del rutor vid 08:00.

Samling 05:30 med 15 förväntansfulla stövarägare.

Resultat dag 1 var som följande: 10 prisdrev, 2 förstapris och 8 tredjepris. Ledare första dagen var Bagskjuldalens Lissi, ägare Hans Kron Näsviken, spännande inför dag två.

Efter kollegium så intogs en utsökt middag utav mästerkocken Hasselhasse, ett gemytligt sorl spreds i lokalen där drevminuter, ev tapptminuter och eländiga harar diskuterades. Mårten spädde på gemytet med mustiga historier.

 

Hassela söndag 2 oktober. Temperatur 3 gr och dimma.

Samling 05:30 och 12 spända stövarägare dök upp i mörkret till förläggningen.

Det verkade som att förutsättningarna var bättre denna dag, relativt snabbt så rapporterads det in både slag och upptag in ifrån rutorna, alla hundar kom på slag. Spänning steg under förmiddagen då det var jämnt redan dag 1.

Bäst lyckades finnstövartiken Bagskjuldalens Lissi och Hans Kron Näsviken som korades som Klubbmästare 2022 med en 1 Elitklass.

Baggskjudalens Lissi (1)

 

Tvåa blev Lunnsjöns Sakko och Patrrik Hansson Gnarp med en 1 Elitklass.

Lunnsjöns Sakko (2)

Trea blev Bloksbergs Styrk och Peter Knapp Hennan med en 2 Elitklass.

Blokbergets Styrk (1)

 

 

Dessa tre kommer på DM 17 - 18 oktober i Västernorrland representera Gävleborgs läns stövarklubb.

Staben på förläggningen har bestått av Ola Lindkvist, Amanda Genhammar, Clara Nilsson, Jerker Malmberg, Anders Strömstedt och Glenn Andersson.

Till stor glädje så var tre jämtlandsdomare, 1 västernorrländsk domare och 1 Halländskdomare med och dömde, nya kontakter och erfarenheter knöts och utbyttes.

Stort tack till Holmen och alla domare!

Slutresultat

 

 Vill ni rapporteringen som var under provet så kan ni gå in på vår facebook-sida:

https://www.facebook.com/gavleborgslansstovarklubb.gvlstk