Grattis till Högbrons Pia och Jörgen Nyberg som tog hem SM-täcket 2021 i Lövånger!

 Screenshot_20211106-183852_Messenger1

 

 

 

Via den länk så kan resultat och ett lite reportage läsas.

 

 

Ett uppskjutet stövar SM, Har-SM 2020

 

Den 25 och 26 oktober var Stig Ögren och jag till Stövar SM i Olofström, för att döma. Tävlingen skulle egentligen ha avgjorts förra året, men pga coronan sköts den upp ett år. De två deltagarna från vårt distrikt var Börje Olsson med Högbrons Jallu och Bo Lejdström med Rödstamons Sixten.

Efter en lång resa tillsammans med Börje Olsson och hans hund anlände vi till Halens camping i Olofström sent på söndag eftermiddag. Förläggningen erbjöd bra boende och god mat.

Av de tio deltagande hundarna var det sex finnstövare och fyra hamiltonstövare. Den första dagen inleddes med att det frös på, men det tinade upp under dagen. Alla var överens om att det var fina marker, men tydligen var det svårdrivet, med tanke på de resultat som presterades. Dessutom fanns det övervägande fälthare på markerna. Hamiltonstövaren Atos, med ägaren Bo Titusson, från Sävsjö ledde efter den första dagen.

Den andra dagen inleddes med lätt regn, men den bjöd över lag inte på några bättre resultat än den första dagen. Tyvärr drev Högbrons Jallu en hare in i en vildsvinsflock. Han var tvungen att uppsöka en veterinär efter den incidenten, men mår bra efter omständigheterna. Ett tråkigt avslut på tävlingen. Atos försvarade sin ledning från första dagen och blev svensk mästare 2020.

 

 

252948033_1000380297185672_845631936278934799_n252771672_254176113423615_4679284983041340034_n

Spekeskogens Vira äg. Hans Friberg, Bohusläns stk och Högbrons Jallu äg.Börje Olsson gvlstk.

 

 

251866968_257486619726953_1809033403385926680_n

 

Domarkollega Peter Bohlin

 

 

 

Efterlysning löptik

 

Svenska Hamiltonstövareförningen håller på att samla sperma från genetiskt viktiga Hamiltonstövare för infrysning och bevarande i Jordbruksverkets artdatabank.

Samlingen kommer att ske i Vallsta och de behöver hjälp från någon att bistå med en löptik för att udnerlätta insamlandet och för att sperman ska vara av så bra kvalitet som möjligt. Det spelar ingen roll vad det är för ras på tiken bara hon är i löp.

De kan kompensera för resekostnader eller dylikt för den som vill hjälpa till.

Mer information finns att läsa här

 

Kontaktperson är:


Tobias Knutsson

Sekr. Svenska Hamiltonstövarföreningen

Mail: Sekreterare@hamiltonstovare.se

Tel: 070-210 08 39

 

Lycka till på Har-SM 2021 

 

Vi kommer att ha ett ekipage med från Gävleborgs Läns Stövarklubb. 

 

Högbrons Pia med ägare Jörgen Nyberg. 

KM Högbrons Pia

 

2020 års inställda Stövar-SM Hare genomförs nu den 25-26/10 2021 i Skåne så representeras Gävleborgs läns stövarklubb av:


Rödstamons SixtenSE43301/2012
Ägare: Bo Lejdström Åshammar

Rödstamons Sixten


Högbrons Jallu SE31247/2013
Ägare: Börje Olsson Bergsjö 

högbrons Jallu

Lycka till!!

Länk till Liverapportering

 

På grund av de plötsligt ändrade jakttiderna så kommer vi inte kunna hålla jaktprov för Särskilt Rävprov till och med 15/3 -2022 som vi presenterade under årsmötet. Även dessa prov kommer alltså att hållas fram till 28/2 - 2022 enligt nya jakttiderna.

 

Alftautställningen är nu tyvärr inställd.

 

Hasselautställningen har vi nu öppnat anmälan till, se mer under "Utställning"

 

DM i Strömsund 2021

Jämtland-Härjedalens Stövarklubb har nu hållt Distrikts Mästerskapet i Strömsund. Dagarna verkar ha gått bra och vi kan varmt grattulera våra ekipage från Gävleborg till de fina resultaten. 

KM Högbrons Pia

 

Högbrons Pia med ägare Jörgen Nyberg går vidare till SM med en fin andra plats på DM, med ett 1:a pris i Elitklass. 

 

KM Rosåadelens Thyra

 

Rosådalens Thyra med ägare Håkan Holmgren står som första reserv med en tredje plats på DM.

Resultatslistan från Jämtland-Härjedalens Stövarklubb

 

Klicka på denna länk för inbjudan till Hamiltonstövarföreningens Unghundskampen 2021

 

Rapportering KM 2021

Dag 2 med slutresultat.
Årets klubbmästare är Högbrons Pia med ägare Jörgen Nyberg!!
Grattis.

KM Högbrons Pia

På andra plats: Grannäsets Svea

Km Grannäsets Svea

På tredje plats: Rosådalens Thyra.

KM Rosåadelens Thyra

1, 2 samt 3:e placerade går vidare till DM i Strömsund.

Mer information om KM kommer under nästa vecka. 

KM Slutresultat 2021

Resultat Dag 1

 

Startlista KM 2021 Resultat dag 1 Lottad dag 2

Vi håller på med rapporteringen av första dagen för fullt för närvarande. 

Ni kan följa hundarna live genom facebook-sidan:

https://www.facebook.com/gavleborgslansstovarklubb.gvlstk

 

Uppdatering kl. 13:20 Det börjar att komma in domare tillbaka. Vi kommer att ha löpande kollegium och presentera svaren så snart det är klart. 

 

Gävleborgs Läns Stövarklubb 

Startlista Klubbmästerskap  2-3 Oktober 2021

 

Startlista KM 2021 Dag 1

 

 

 

Lördagen den 21  augusti så hade vi ett så kallat "Domarsläpp" på Åsvallen i Gnarp, nordöstra delen av hälsingland.

Två hundar släpptes, Finnörjes Pripps samt Lunnsjöns sakko. De reste förtjänstfullt varsin hare, (förmodad, ej observerad). Tyvärr så var det styv blåst vilket gav dålig hörbarhet. Men vi fick bra med steg på stegräknaren när vi gick i mellan dreven.

Vi kokade kaffe och grillade korv, resonerade lite runt bedömingen, gamla och nya hundar och övriga bravader. Klockan han bli 11:00 innan vi bröt för dagen.

Allt trevligt att träffas kring stövardrev, kaffeeld och gamla som nya bekantskaper.

Extra roligt är att Gävleborgs läns stövarklubb har två nya domare för säsongen.

Jonathan Forsander Njutånger(Nr 1 ifrån höger)
Johan Jacobsen Hassela (Nr 2 i från höger) 
/Glenn

Domarsläpp

 

 

 

Jaktprovsdiplom för säsong 20/21 ligger nu på postlådan.

 

 

Vandringspris för 2021 är nu uppdaterat. Se fliken Statuter/VPR

 

Nytt på sidan!

Vi har lanserat en ny flik här ovan kallad "Resultat". Där kommer alla resultat från fasta elitprov och utställningar att publiceras hädan efter. Nu ligger resultat efter utställningen i Hassela där. Välkomna att titta! :)

 

På grund av de plötsligt ändrade jakttiderna så kommer vi inte kunna hålla jaktprov för Särskilt Rävprov till och med 15/3 -2022 som vi presenterade under årsmötet. Även dessa prov kommer alltså att hållas fram till 28/2 - 2022 enligt nya jakttiderna.

 

Alftautställningen är nu tyvärr inställd.

 

Hasselautställningen har vi nu öppnat anmälan till, se mer under "Utställning"

 

Rapport Årsmöte 2021

 

Detta år blev det ett lite annorlunda möte, pandemiläget ligger ganska oförändrat mot förra året och det var ej möjligt att genomföra ett fysiskt möte, samma situation som 2020.
Vi stod alltså inför en stor utmaning att hel-digitalisera detta möte och på grund av att vi sköt upp förra årsmötet 2020 då det ej gick att genomföra fysiskt så behövde vi gå igenom två årsmöten under samma kväll!

Mötet flöt dock på smärtfritt och vi blev mycket förvånade över att vi ändå fick med oss så många medlemmar! Det var riktigt kul att så många av våra medlemmar hade så lätt att koppla upp på ett digitalt möte, kanske även ni har fått anpassa sig efter detta märkliga år?

Själv skulle jag vilja lämna ett stort tack till alla andra i styrelsen som gjort detta möjligt, framför allt skulle jag vilja tacka Glenn som styrt upp och råddat mycket som gjort detta möjligt!Det blev en stor omorganisation i styrelsen detta år!

Vi vill tacka våra föredetta styrelsemedlemmar Germund Freimuth, Mårten Strömberg, Peter Waltersson & Örjan Strömberg! De har ställt upp i många år och gjort ett mycket bra arbete! Nu får ni njuta all er fritid på praktisk stövarjakt!

Vi kommer att tacka av de avgående Styrelsemedlemmarna på det nästkommande fysiska årsmötet, så förhoppningsvis blir allt som normalt 2022 och då kan vi avtacka er för er tjänst på riktigt!

 

Vi får rikta vår uppmärkamhet på våra nya drivna styrelsemedlemmar Clara Nilsson, Kjell-Arne Östlund, Stefan Larsson & Tim Knapp. Vi ser alla fram emot att jobba med er och hoppas att ni kommer in i arbetet snart nog!

 

Vi gick även igenom Verksamhetsberättelserna, vi fick rapport från kassören, gick igenom Revisionberättelserna och styrelsen fick ansvarsfrihet. Vi gick igenom Resultatdisposition, Balansräkning, Budget samt verksamhetsplanerna för 2020 & 2021.

 

En av ledamoten i Valberedningen byttes ut och Mårten Strömberg blev nyvald till denna plats.

 

Både revisorerna har anmält avgång och ersattes då utav Henrik Österdal & Leif Nilsson, revisorsuppleanter blev Pär Sjölin & Reider Engström.

 

Förutom det större utbytet av styrelsemedlemmar så blev det inte förändringar mot de tidigare åren. Medlemsavgiften förblir oförändrad, likaså startavgifter för Jaktprov & Utställningar, domarersättning, reseersättning samt kostnadsersättningen för klubbens funktionärer.

 

Vi gick även igenom Jaktprovsprogram & Utställningsprogram, dessa står även i dessa tider osäkert men styrelsen lovar att jobba efter att kunna utföra så många aktiviteter som möjligt, så länge pandemiläget tillåter!

 

Motionerna som kommit in under 2020 har det tagits beslut om på fullmäktige och den motion som inkommit till Gävleborg om att hålla Stövar-SM för Rävhundar under 2020 eller 2021 anses utgången och det har redan tagits beslut om att anlägga SM-proven distriktvis. Det kommer att bli en fråga för nya styrelsen säsongen 23/24 då distrikt 2 skall ta på sig detta!

Vandringspriser kommer att presenteras på hemsidan mot slutet av Maj! Vi kommer då att uppdatera hemsidan med dessa. Diplom för jaktprov & vandringspriserna kommer att skickas hem brevledes då vi inte kunnat hålla mötet fysiskt.

 

Vi tackar så mycket för er som kunnat deltaga denna kväll och ser fram emot att kunna hålla våra årsmöten fysiskt kommande år!

Handlingarna kommer att ligga ute ett tag till på hemsidan, om någon medlem ännu inte hunnit titta igenom dessa. Hemsidan kommer att uppdateras med Styrelsen kontaktuppgifter, Jaktprovsprogram, Utställningsprogram & Vandringspriser inom kort!

 

                                                                                //Amanda Genhammar, Sekreterare & Web-ansvarig

 

Det är med stor sorg och saknad som vi nåtts av beskedet, att vår stövarvän Gunnar Johansson gått bort alldeles för tidigt.
 
Gunnar var en stor profil i vår klubb, och gjorde enorma insatser både vid klubbtävlingar, som medlemsansvarig och framförallt vid alla ungdomsjakter som han anordnade.
Utöver den duktiga stövarjägare som Gunnar var då han tog fram egna hundar, så var han även en populärt anlitad domare.
 
Gunnar var en riktig vän till oss alla, och hade alltid en stor portion humor samt nära till skratt!
Hoppas att du får jaga vidare där du nu är.
Vi i i styrelsen i Gävleborgs Läns Stövarklubb kommer alltid att sakna dig!
 
Vila i frid❤️
 
144891450_3585413798205416_7437092429955072857_n

 

DM i Hennan 2020

 

I år är det Gävleborgs tur att hålla i vårat Distrikt Mästerskap! Vi kommer att följa DM under Måndag & Tisdag med en enklare rapportering via vår Facebook-sida för den som är intresserad.

https://sv-se.facebook.com/gavleborgslansstovarklubb.gvlstk/

Det går att följa även om man inte själv har ett konto på Facebook. Startlistan är klar och går att se här:

 

Startlista

 

Efter att samtliga deltagare infunnit sig har vi även kört lottning av rutorna och domare som ekipagen ska de bägge dagar. den går att se här:

 

Lottad Startlista

 

När provdagen börjar kan ni följa rapporteringen på länken till Facebook-sidan ovan. Efter det kommer Resultatlista dag 1 att publiceras.

 

Resultat dag 1

 

Slutresultat

 

Besökare idag: 0
Denna månad: 938
Totalt: 194775

FÖRETAG SOM STÖDJER GÄVLEBORGS LÄNS STÖVARKLUBB 

header_logo DELSBO        

Svedea.gif   

 image001SÖDERHAMN 

header-object     

logga

måndag
29
november
Sune

2021
Vecka 48
 september 2021 
1ons
Samuel
2tor
Justus, Justina
3fre
Alfhild, Alva
4lör
Gisela
5sön
Adela, Heidi
6mån
Lilian, Lilly
7tis
Regina, Roy
8ons
Alma, Hulda
9tor
Anita, Annette
10fre
Tord, Turid
11lör
Dagny, Helny
12sön
Åsa, Åslög
13mån
Sture
14tis
Ida
15ons
Sigrid, Siri
16tor
Dag, Daga
17fre
Hildegard, Magnhild
18lör
Orvar
19sön
Fredrika
20mån
Elise, Lisa
21tis
Matteus
22ons
Maurits, Moritz
23tor
Tekla, Tea
24fre
Gerhard, Gert
25lör
Tryggve
26sön
Enar, Einar
27mån
Dagmar, Rigmor
28tis
Lennart, Leonard
29ons
Mikael, Mikaela
30tor
Helge