Gästbok

Antal inlägg: 69

Namn: Mårten Strömberg
Tidpunkt: 2014-10-09 09:26
Stövarvänner!

Vårt KM genomfördes i trakterna kring Iggesund och Nianfors, under helgen den 27-28/9. Trots svåra förhållande med hård blåst (på lördagen) och varmt/torrt på söndagen så presterades det en hel del bra drev. Tillgången på hare var god, fina marker samt en bra förläggning genomsyrar hela arrangemanget. Ett stort tack till Gunnar Johansson, Mats-Erik Lindqvist samt Kjell Groth med flera, som lade ner ett stort arbete med detta. Vill även rikta ett tack till domare och vägvisare som ställde upp, vilket är avgörande för att vår verksamhet ska fungera. Hela 19 hundar deltog, vilket också är glädjande.

Ett stort lycka till vill jag önska våra duktiga representanter (hundarna Kusti, Atlas och Hempa) och deras ägare, i deras fortsatta tävlande mot SM-bucklan! Kör hårt Peter, Jörgen och Daniel!

Namn: Lena
Tidpunkt: 2014-09-29 07:05
Uppdateringen av resultatet på KM gjordes så fort som möjligt.
Jag vill tacka Gunnar att han ställde upp med resultat rapporteringen på hemsidan medan jag var i Lycksele och startade på kvinnokampen.
Lotteriet drogs på lördagen på KM .
Med vänlig hälsning Lena //webbansvarig.

Namn: Reino
Tidpunkt: 2014-09-27 20:53
Är det jag som inte hittar, vart är resultaten från dag 1 på KM?

Namn: Peter
Tidpunkt: 2014-09-27 17:40
Önskar snabbare uppdatering av resultatet på KM från dag ett. Det är ju lätt med dagens teknik.

Namn: Kjell
Tidpunkt: 2014-09-26 16:32
Undrar varför det ska ta en arbetsvecka att få svar på en fråga

Namn: Anders Örtby
Tidpunkt: 2014-09-23 17:33
Hej Maria, dragningen är på lördag i samband med KM.

Namn: Maria
Tidpunkt: 2014-09-18 09:31
Hej! När är dragningen i lotteriet?

Namn: Mårten Strömberg
Tidpunkt: 2014-08-12 07:37
Hej Stövarvänner!

Nu börjar hösten att närma sig med stormsteg, och jag hoppas att få se er så mycket som möjligt under höstens aktiviteter och jakter.

Igår hade vi styrelsemöte ute vid vår stuga i Hedesunda. Där pratade vi bland annat om KM som kommer att gå av stapeln i skogarna kring Delsbo, DM, Ungdomsjakter tillsammans med övriga klubbar i distrikt 2 mm.

Vi behöver få in allas mailadresser för kommande utskick. Maila till Lena Wickberg så ordnar vi med detta (se styrelse på hemsidan för adress).

Det vore även önskvärt om vi blir mer aktiva i detta forum, så skriv gärna några rader om era tankar och ideér samt jakter mm.

Ha det gott!
Mårten Strömberg, ordförande

Namn: Greger
Tidpunkt: 2014-08-08 08:03
Är det nån som vet hur det gick på Hasselautställningen, eller blev det inställt?

Namn: Mårten Strömberg
Tidpunkt: 2014-06-03 07:04
Stövarvänner!

Nu i helgen var undertecknad, Håkan Holmgren samt Anders Örtby i Småland (Vrigstad) på Stövarfullmäktige.
Även om bilresan kan tyckas lång så gick det ändå rätt snabbt, beroende på att vi samåkte i en minibuss tillsammans med övriga delegater från distrikt 2. Nyttiga och trevliga diskussioner avlöste varandra under hela resans gång.

Hela fredagen ägnades åt fullmäktige, där 47 delegater från hela landet, styrelsen i Stkl samt inbjudna gäster var närvarande. Mötet godkände styrelsens verksamhetsberättelse för åren 2012 samt 2013, och de beviljades ansvarsfrihet för den tid revisionen omfattar.

Finska gäster (bl a Henrik Gullans) höll ett föredrag om den Finska stövarens utveckling. De liksom vi i Sverige står inför stora utmaningar i framtiden, med minskade registreringssiffror, politiska motståndare och så vidare.

Även motionerna behandlades under fredags eftermiddagen. Den som engagerade delegaterna mest var de tre (behandlades i klump) om ett rent Har-SM. Här hade vi från Gövleborg ett enhälligt mandat från årsmötet att rösta bifall till motionen, vilket så också skedde. Med röstutfallet 26-21 gick motionerna igenom till en del jubel från åhörarna. I övrigt blev det avslag för motionen om att bära strumpor på jaktprov, samt att förlägga SM på samma plats. Bifall till att man ska behöva (som domare) se drevdjuret för att ge hundar pris på jaktprov osv.

På kvällens middag belönades ett antal personer från Stövarklubben med olika priser. Glädjande var att Örjan Strömberg (min far) fick mottaga Silverplaketten, grattis!

Under lördagen fortlöpte förhandlingarna och deltagarna fick bland annat möjlighet att ställa frågor till kanslisten Uno Olsson, om rutiner mm.

Efter ett kreativt fullmäktige med sakliga och bra diskussioner i positiv anda satte vi oss i bilen för att åka den långa vägen hem till Gävleborg på lördagseftermiddagen. För Jämtarna blev det en resa på 180 mil tur och retur.

Tack stövarvänner runt om i landet samt styrelsen i Svenska Stövarklubben för en bra helg!

Mårten Strömberg
Ordförande i Gävleborgs läns Stövarklubb

Skriv ett inlägg i gästboken

Denna gästbok är till för dig som vill dela dina tankar eller åsikter med andra, så ta och slå dig ner en stund och lämna ett avtryck i tiden.

 
 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S